Ciorbă de burtă
Gust | acru, dulce, catifelat
Ingrediente : oase de vită, burtă, ceapă, țelină, morcov, usturoi, smântână, ouă, oțet, sare, gogoșari
Mod de preparare :
Se pun la fiert pentru fond, oase de vită, carne de burtă, usturoi în foaie, ceapă, țelină, morcov, foi de dafin și piper boabe după preferință.
Se spumează pe toată perioada fierberii. Se strecoară, apoi se adaugă usturoi pisat în cantitatea necesară.
Se pregătește liezonul din smântână, gălbenuș de ou, oțet, sare și un praf de zahăr. Pentru a evita coagularea smântânii și ouălor în ciorbă, se toarnă treptat și amestecând încontinuu în stocul de la burtă, până ce devine un amestec fluid.
Se gustă și se adaugă sare.
Într-o crăticioară, se prepară fața de burtă: morcovul este ras și călit în ulei de floarea soarelui. Apoi se lasă la scurs cca 30 minute. Uleiul rezultat se toarnă în ciorbă.
Se servește cu gogoșari murați tăiați.